Благодійність


Всеукраїнська громадська організація Асоціація адвокатів України

Новини партнерiв ААУ

  • Юридична компанія "AMBER" увійшла до переліку компаній "Лідери ринку. Рейтинг юридичних компаній - 2023"

    Юридична компанія "AMBER" увійшла до переліку компаній "Лідери ринку. Рейтинг юридичних компаній - 2023"

    Юридична компанія "AMBER" увійшла до переліку компаній "Лідери ринку. Рейтинг юридичних компаній - 2023", який проводиться видавництвом "Юридична газета".

    читати далі
  • Мінюст запрошує всіх бажаючих взяти участь у благодійному турнірі зі швидких шахів на підтримку ЗСУ серед юристів, який відбудеться 6 та 20 травня 2023 року

    Мінюст запрошує всіх бажаючих взяти участь у благодійному турнірі зі швидких шахів на підтримку ЗСУ серед юристів, який відбудеться 6 та 20 травня 2023 року

    6 травня 2023 року запрошуємо усіх бажаючих на Відкритий Благодійний турнір зі швидких шахів "Золота Тура".

    Місце проведення: м. Вишгород, Київська область Мережа готелів Вишеград  вул. Спаська, 25. Початок змагання об 11:00, початок підтвердження реєстрації о 10:00.
    !Обов'язкова попередня реєстрація учасників: shahist2021@ukr.net до 20:00, 05.05.23. Учасники мають вказати ПІБ, рік народження, контактний телефон та підтвердження внеску за участь у турнірі. Мінімальний благодійний внесок 500 грн. Номер картки для внеску 5167803282845515
    Детальна інформація: WhatsApp, Telegram, Viber (097) 793 8210, Лариса.
    Частина зібраних коштів буде перерахована на потреби ЗСУ.

    До участі у турнірі допускаються усі бажаючі. Учасники будуть поділені на дві групи. Група А - учасники з рейтингом (ФШУ, FIDE). Група Б - учасники без рейтингу.
    Система проведення: змагання будуть проводитися за швейцарською системою у 7 турів. Контроль часу: швидкі шахи - 15 хвилин на партію з додаванням 10 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого. У випадку рівності додаткових показників 1, 2 і 3 місця учасники грають контрольні матчі - 15 хвилин партія з додаванням 10 секунд.

    Розклад турніру (швидкі шахи): 
    1. 10:00-11:00 - підтвердження реєстрації учасників.
    2. 11:00 - 17:30 - 1-7 тур.
    3. 18:00 (орієнтовно) - урочисте закриття турніру, нагородження переможців.
    Під час турніру передбачено каву-брейк.

    Організатор: шаховий клуб Шахіст - Шаховий клуб 

    До зустрічі на турнірі!
    читати далі
  • УСПП, запрошує 30 березня 2023 р., на онлайн захід "Перспективи захисту прав українських підприємців і підприємств на відшкодування шкоди, завданої внаслідок розв'язання і ведення агресивної війни росії проти України".

    УСПП, запрошує 30 березня 2023 р., на онлайн захід "Перспективи захисту прав українських підприємців і підприємств на відшкодування шкоди, завданої внаслідок розв'язання і ведення агресивної війни росії проти України".

    Програма в PDF та деталі за посиланням: https://dropmefiles.com.ua/ua/cEv4yVSh
    читати далі
  • Міністерство юстиції України запрошує всіх бажаючих взяти участь у благодійному турнірі зі швидких шахів на підтримку ЗСУ серед юристів , який відбудеться 06 та 20 травня 2023 року

    Міністерство юстиції України запрошує всіх бажаючих взяти участь у благодійному турнірі зі швидких шахів на підтримку ЗСУ серед юристів , який відбудеться 06 та 20 травня 2023 року

    Міністерство юстиції України запрошує всіх бажаючих взяти участь у благодійному турнірі зі швидких шахів на підтримку ЗСУ серед юристів , який відбудеться 06 та 20 травня 2023 року
    читати далі
  • Фінальна крапка у справі клієнта EQUITY - Володимира Омеляна!

    Фінальна крапка у справі клієнта EQUITY - Володимира Омеляна!

    28 березня Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду залишив в силі виправдувальний вирок для клієнта EQUITY Law Firm Володимира Омеляна - ексміністра інфраструктури України!

    Раніше суд першої та апеляційної інстанцій визнав Омеляна В.В. невинуватим у зв’язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення.

    Нагадаємо, що згідно обвинувального акту, за версією детективів НАБУ та прокурорів САП Володимир Омелян був обвинувачений за ч. 2 ст. 211 КК України, а саме у виданні нормативно-правового акту, що зменшив надходження до бюджету України.

    читати далі
  • Повернення адвокатського об'єднання "СОЛОДКО ШКУРІДІН"

    Повернення адвокатського об'єднання "СОЛОДКО ШКУРІДІН"

    Ми - команда висококваліфікованих адвокатів, базуючись у столиці України, зосереджуємося на роботі зі складними кримінальними провадженнями та кримінально-правовому захисті бізнесу. Серед наших клієнтів є лідери великих корпорацій, топ-менеджери провідних підприємств, народні депутати, високопосадовці, судді, а також приватні особи, які опинилися в непростих кримінально-правових ситуаціях.
    Наші адвокати консультують з питань розслідування кримінальних проваджень та комплаєнсу, завжди дотримуючись найвищих стандартів професійної діяльності.
    Ми забезпечуємо клієнтам захист 24 години на добу, 7 днів на тиждень.
    Ми раді вітати Вас тут і забезпечувати Вам своєчасну, корисну та цікаву інформацію.

    З повагою,
    Команда SOLODKO SHKURIDIN
    читати далі
  • Наталія Тищенко взяла участь у панельній дискусії Business Wisdom Summit щодо питання залучення фінансування бізнесу у війну та вирішення питань неплатоспроможності. Також серед спікерів були:

    Наталія Тищенко взяла участь у панельній дискусії Business Wisdom Summit щодо питання залучення фінансування бізнесу у війну та вирішення питань неплатоспроможності. Також серед спікерів були:

    Євген Заіграєв, член правління з питань малого та середнього бізнесу ПриватБанк,
    Сергій Наумов, голова правління Ощадбанк,
    Олександр Матюшенко, директор Департаменту корпоративного бізнесу, член Правління  Банк Південний

    Усі учасники погодилися з визначною роллю державної підтримки для банків та бізнесів у війну, коли ризики фінансування дуже великі.

    Наталія Тищенко розповіла, що бізнесу робити з проблемними боргами. 
    Власник бізнесу, який втратив активи і має борги, протягом місяця виникнення ситуації зобов’язаний поставити питання про неплатоспроможність перед бенефіціарами. Якщо той не вирішує проблему, директор має звернутися до суду і відкрити впровадження про банкрутство. 

    А також поділилася особливостями цієї процедури з учасниками BWS.
    читати далі
  • Вийшла друком нова книга Семена та Ганни Ханіних "Молитва Солдата"

    Вийшла друком нова книга Семена та Ганни Ханіних "Молитва Солдата"

    Друком вийшла нова книга "Молитва Солдата". 
    Автори книги – Семен Ханін та Ганна Ханіна, художник – Едуард Ріміханов.

    За словами Семена Ханіна, це четверта книжна після раніше виданих – "Сніданок Юриста", "Осінній Жираф" та "Перша Зорька".
    "Молитва Солдата" складається з оповідань, написаних до війни, та віршів, написаних після 24 лютого 2022 року.
    "У якомусь сенсі "Молитва Солдата" – книга, де автори прощаються зі своїми відданими читачами. Але це не головне. Головне – наша перемога", – зазначив Семен Ханін.

    читати далі
  • Ефективна участь українських компаній у тендерах Великої Британії: інструкції  поради, інструменти

    Ефективна участь українських компаній у тендерах Великої Британії: інструкції поради, інструменти

    Ключові питання вебінару:
    - Детальний аналіз виходу українських компаній на міжнародний ринок з огляду на тенденції, перспективи, поточні проблеми українського бізнесу та можливості для українських компаній.
    - Які цифрові інструменти використовувати для пошуку бізнес-партнерів у Великій Британії
    - Де шукати інформацію про тендери
    - Особливості публічних закупівель у країнах Об’єднаного Королівства Великої Британії
    читати далі
  • Sayenko Kharenko спільно з EU Project Pravo-Justice та Асоціація адвокатів України запрошують представників судової системи України, юридичну спільноту, науковців взяти участь у круглому столі щодо групових позовів.

    Sayenko Kharenko спільно з EU Project Pravo-Justice та Асоціація адвокатів України запрошують представників судової системи України, юридичну спільноту, науковців взяти участь у круглому столі щодо групових позовів.

    Питання до розгляду:

    Інститут групових позовів: перспективи для вирішення проблем та правові можливості
    Практика застосування групових позовів в європейських державах
    Передумови та законодавчі перспективи формування інституту групового позову в Україні
    На які групи правовідносин в Україні можна поширити інститут групових позовів (у тому числі, захист прав споживачів за допомогою групових позовів)
    читати далі
  • Яким був 2022 р для практики кримінального права?

    Яким був 2022 р для практики кримінального права?

     Збройна агресія рф проти України вплинула на усі сфери життєдіяльності в державі. Не стала виключенням і кримінально-правова сфера, яка зіткнулась з новими викликами - це забезпечення виконання завдань кримінального провадження в особливих умовах. Адже процесуальні обов’язки сторін кримінального провадження не зникли після запровадження воєнного стану, але вони стали обмеженими у їх виконанні з огляду на реалії воєнного стану.
    читати далі
  • Стаття 174 КПК України. Теорія та практика ВАКС

    Стаття 174 КПК України. Теорія та практика ВАКС

    Шановні колеги!
    Насамперед прошу звернути увагу на загальновідомі ч.1 та ч.2 ст.1 КПК України:

    ·        порядок кримінального провадження на території України визначається лише кримінальним процесуальним законодавством України;

    ·        кримінальне процесуальне законодавство України складається з відповідних положень Конституції України, міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, цього Кодексу та інших законів України.

    читати далі
  • СЕМЕН ХАНІН НАДАВ КОМЕНТАР ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ UKRAINIAN LAW FIRMS 2022. A Handbook for Foreign Clients

    СЕМЕН ХАНІН НАДАВ КОМЕНТАР ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ UKRAINIAN LAW FIRMS 2022. A Handbook for Foreign Clients

    Семен Ханін, керуючий партнер юридичної компанії «АМБЕР», к.е.н.,  адвокат, заслужений юрист України, член Правління ААУ, надав англомовний коментар для Ukrainian Law Firms. A Handbook for Foreign Clients («Українські юридичні фірми. Довідник для іноземних клієнтів»).
    Семен Григорович має практичний досвід у сферах фінансового та банківського права, валютного регулювання та контролю, інвестиційних операцій, оподаткування, захисту бізнесу, White-collor crime.
    З повним текстом можна ознайомитися за посиланням: https://ukrainianlawfirms.com/reviews/financial-services/

    Віримо та наближаємо перемогу.
    Слава Україні!


    читати далі
  • PUNZELT ПРОТИ АПЕЛЯЦІЙНОЇ ПАЛАТИ ВАКС  ЧАСТИНА 4 – рішення ЄСПЛ «Punzelt v. Czech Republic»

    PUNZELT ПРОТИ АПЕЛЯЦІЙНОЇ ПАЛАТИ ВАКС ЧАСТИНА 4 – рішення ЄСПЛ «Punzelt v. Czech Republic»

    Шановні колеги. Ми ж в першу чергу колеги? А потім вже адвокати, прокурори, судді. І, звісно, повинні з повагою відноситися до думки кожного юриста.

    Тому з всією повагою хочу разом поміркувати над деякими тезами Ухвали у справі 991/4761/22 від 17.11.22 Апеляційної палати ВАКС. На мій погляд, шановні колеги прийшли до деяких спірних думок. Я навіть створив рубрику: «Ілійков проти Апеляційної палати ВАКС», де планую висвітлювати спірні думки колег для обговорення між юристами. Сьогодні ми торкнемося рішення ЄСПЛ у справі «Punzelt v. Czech Republic».

    читати далі
  • ЦКУ ПРОТИ АПЕЛЯЦІЙНОЇ ПАЛАТИ ВАКС  (ЧАСТИНА 3 – ЦКУ)

    ЦКУ ПРОТИ АПЕЛЯЦІЙНОЇ ПАЛАТИ ВАКС (ЧАСТИНА 3 – ЦКУ)

    Шановні колеги! Ми ж в першу чергу колеги? А потім вже адвокати, прокурори, судді. І, звісно, повинні з повагою відноситися до думки кожного юриста.

    Тому з всією повагою хочу разом поміркувати над деякими тезами Ухвали у справі 991/4761/22 від 17.11.22 Апеляційної палати ВАКС. На мій погляд, шановні колеги прийшли до деяких спірних думок. Я навіть створив рубрику: «Ілійков проти Апеляційної палати ВАКС», де планую висвітлювати спірні думки колег для обговорення між юристами. Сьогодні ми торкнемося ЦКУ.

    читати далі
  • ЛЕТЕЛЬЄ ПРОТИ АПЕЛЯЦІЙНОЇ ПАЛАТИ ВАКС  ЧАСТИНА 2 – рішення ЄСПЛ «ЛЕТЕЛЬЄ ПРОТИ ФРАНЦІЇ»

    ЛЕТЕЛЬЄ ПРОТИ АПЕЛЯЦІЙНОЇ ПАЛАТИ ВАКС ЧАСТИНА 2 – рішення ЄСПЛ «ЛЕТЕЛЬЄ ПРОТИ ФРАНЦІЇ»

    Шановні колеги! Ми ж в першу чергу колеги? А потім вже адвокати, прокурори, судді. І, звісно, повинні з повагою відноситися до домки кожного юриста.

    Тому з всією повагою хочу разом поміркувати над деякими тезами Ухвали у справі 991/4761/22 від 17.11.22 Апеляційної палати ВАКС. На мій погляд, шановні колеги прийшли до деяких спірних думок. Я навіть створив рубрику: «Ілійков проти Апеляційної палати ВАКС», де планую висвітлювати спірні думки колег для обговорення між юристами. Сьогодні ми торкнемося рішення ЄСПЛ у справі «Летельє проти Франції».

    читати далі
  • ІЛІЙКОВ ПРОТИ АПЕЛЯЦІЙНОЇ ПАЛАТИ ВАКС

    ІЛІЙКОВ ПРОТИ АПЕЛЯЦІЙНОЇ ПАЛАТИ ВАКС

    Шановні колеги! Ми ж в першу чергу колеги? А потім вже адвокати, прокурори, судді. І, звісно, повинні з повагою відноситися до домки кожного правника.

    Тому з всією повагою, хочу разом поміркувати над деякими тезами Ухвали у справі 991/4761/22 від 17.11.22 Апеляційної палати ВАКС. На мій погляд, шановні колеги прийшли до деяких спірних думок. Я навіть створив рубрику: «Ілійков проти Апеляційної палати ВАКС», де планую висвітлювати спірні думки колег для обговорення між юристами. Так, звісно, в першу чергу ми торкнемося саме рішення ЄСПЛ у справі «Ілійков проти Болгарії».

    читати далі
  • Стаття Дробязко Катерини "Як захистити права дитини в умовах воєнного стану"

    Стаття Дробязко Катерини "Як захистити права дитини в умовах воєнного стану"

    За час війни у нашій державі кожна без винятку українська дитина у будь-якому разі зазнала порушень своїх законодавчо закріплених прав. Навіть якщо у дитини відсутні тілесні ушкодження, дитина не зазнала експлуатації, що завдають шкоди будь-якому аспекту добробуту дитини, сексуального насилля, катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження чи покарання, має місце порушення її основних прав.

    Хоч як би ми не хотіли цього усвідомлювати, кожен неповнолітній громадянин України внаслідок воєнної агресії російської федерації проти України зазнав порушень своїх основних прав, закріплених у Конституції України та нормах міжнародного права, таких як: право на особисте життя та захист від посягання на нього, право на розвиток, здоров’я, турботу, право на відпочинок та на дозвілля, право на освіту і родину. Та це, на жаль, не весь перелік порушених прав. Хто, як не ми, повнолітні громадяни України, може захистити майбутнє нашої держави – дітей?

    читати далі
  • Тріада правосуддя продовжує функціонувати

    Тріада правосуддя продовжує функціонувати

    Антикорупційне правосуддя очима судді та адвоката. Що потрібно для становлення верховенства права, чому в суспільстві все ще низький рівень довіри до судів, якими досягненнями може пишатися ВАКС, де проходить межа між критикою та хейтом, чи є сьогодні протистояння між ВАКС та адвокатами — на ці та інші питання в інтерв’ю ЮГ відповіли Віра Михайленко - суддя Вищого антикорупційного суду, к.ю.н., та Семен Ханін - адвокат, керуючий партнер ЮК «АМБЕР», к.е.н.
    читати далі
  • МІЖ ОТРУЙНИМ ДЕРЕВОМ ТА НЕМИНУЧИМ ВИЯВЛЕННЯМ

    МІЖ ОТРУЙНИМ ДЕРЕВОМ ТА НЕМИНУЧИМ ВИЯВЛЕННЯМ

    Між «отруйним деревом» та «неминучим виявленням»

    Насамперед я хотів би подякувати колегам – суддям Верховного Суду Олександрі Яновській за статтю «Доктрина заборони використання «плодів отруйного дерева» та винятки з неї», та Аркадію Бущенку за аналіз судової практики щодо допустимості доказів та аналізу доктрини «неминучого виявлення» (pro et contra), а також за його статтю «Неспростовані презумпції», судді Вищого антикорупційного суду Вірі Михайленко за статтю «Про favor defensionis у кримінальному провадженні» та усім колегам, хто кожен день своєю працею розбудовує практичне застосування юридичної науки.

    читати далі
1 2 3 4 5

Генеральні партнери

Партнери комітетів

Розділ не знайдений.

Iнформацiйнi та медiа партнери